Slovenske narodne pesmi

Zbiramo in pripravljamo že od leta 1998

Otroški pevski zbor Velikani

Otroški pevski zbor v Vrtcu Nova Gorica deluje že vrsto let. Pod imenom "VELIKANI" in z mentoricama Heleno Fornazarič in Ireno Zelinšček pa od leta 2009.

V zboru vsako leto prepeva približno 50 otrok, v starosti od 4 do 6 let. VELIKANI nastopajo na raznih prireditvah, revijah in festivalih v goriški regiji.

več...

Moški pevski zbor Slava Klavora

V letu 1946 je bil oblikovan iniciativni odbor predstavnikov vseh tekstilnih tovarn v Mariboru. Imel je nalogo ustanoviti reprezentativno sindikalno kulturno umetniško društvo, ki bi naj delovalo v meljskem industrijskem bazenu z nalogo združiti vse tekstilne delavce in nameščence.

več...

Oktet Gallus

Oktet GALLUS, kakor se je iz imena DONIT preimenoval v letu spominjanja 400-letnice smrti J. P. GALLUSA, je nastal leta 1975 iz vrst sodraških fantov, z namenom ohranjati fantovske običaje, kot so vasovanje, svatovanje, ipd.

več...

Komorni moški zbor Lek

Komorni moški zbor Lek prepeva že vse od leta 1978. Zbor vsa leta delovanja v pevski  program poleg umetnih tujih in domačih skladateljev  redno  uvršča tudi slovenske ljudske pesmi  ali njihove priredbe.

več...

Ljubljanski oktet

Ljubljanski oktet je bil ustanovljen leta 1972, kot Študentski oktet v vrstah akademskega pevskega zbora Tone Tomšič. V času svojega neprekinjenega delovanja se je razvil v enovit umetniški ansambel in je danes eden najbolj reprezentativnih izvajalcev komorne vokalne glasbe pri nas.

Slovenske ljudske in umetne pesmi so eden pomembnejših delov Oktetove repertoarne zasnove.

več...

Mariborski oktet

Dva Slovenca - pevski zbor. Ta sicer nekoliko karikirana prispodoba pove dovolj o izjemni tradiciji in kakovosti vokalne glasbene kulture na Slovenskem.

več...

Oktet Suha

Začelo se je... pravzaprav že pozimi leta 1980. Tedaj je študent glasbe Bertej Logar zbral okrog sebe nekaj fantov iz suškega cerkvenega zbora, da bi z njimi pripravil nekaj pesmi za novoletno koledovanje.

več...

Pevska skupina PLAMEN

V škocjanski dolini se vsak teden zbiramo dekleta, ki rade obujamo preteklost skozi pesmi in sedanjost lepšamo s posluhom za kulturo, pevsko ljudsko izročilo ter tudi novejšo glasbo. 

več...

Škofijski fantje

Sekstet Škofijski fantje sestavlja šest nekdanjih dijakov Škofijske klasične gimnazije iz Šentvida nad Ljubljano. Mladi pevci pojo predvsem slovenske narodne in avtorske pesmi. 

več...

Vokalna skupina ARS

Pevke in pevca vokalne skupine Ars druži ljubezen do ubranega petja. Neštetokrat povedan stavek bi lahko rekli, toda za njihovo vokalno skupino zgornja trditev v celoti drži. 

več...

Velikost pisave
Kontrast
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino