Oktet Suha

Začelo se je... pravzaprav že pozimi leta 1980. Tedaj je študent glasbe Bertej Logar zbral okrog sebe nekaj fantov iz suškega cerkvenega zbora, da bi z njimi pripravil nekaj pesmi za novoletno koledovanje.

Oktet Suha

Od takrat naprej se je ta mala moška pevska skupina v različnih zasedbah redno srečavala in poživljala stare, že skoraj pozabljene domače ljudske pesmi. Polagoma se je iz tega zbora razvil Oktet Suha, ki je deloval sedem let v isti zasedbi: prvi tenor sta pela zborovodja Bertej Logar in Pepej Krop, drugi tenor Jokej Logar in Heribert Kulmesch, prvi bas Franc Opetnik in Branko Kolter, drugi bas pa Lenart Katz in Sigi Kolter.

S pevskimi nastopi so kmalu postali znani po vsej dvojezični Koroški, pa tudi v drugih delih Koroške in Avstrije in v sosednji Sloveniji so navdušili poslušalce s svojim izvirnim pevskim programom.

Repertoar Okteta Suha je poleg ljudskih in cerkvenih pesmi ter svetovne pevske literature vseboval tudi nove popevke, ki jih je na besedila domačih avtorjev aranžiral Bertej Logar.

Spletna stran: www.oktet-suha.at

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino