Zinka Kunc – Milanov

Ko lani sem tod mimo šel - poznate ?

Kariero operne pevke je začela 29. oktobra 1927 v ljubljanski Operi z vlogo Leonore v Verdijevem Trubadurju in tu do 1939 redno gostovala v številnih glavnih vlogah.

 

Njena izvedba pesmi Ko lani sem tod mimo šel se nekoliko razlikuje od pri nas znanega besedila in melodije, saj je po vsaki kitici dodan še refren.

Če imate o besedilu ali izvedbi kakšne informacije, vas vljudno prosimo, da nam to sporočite na e-poštni naslov slovenske@narodne-pesmi.si 

 

Zinka Kunc – Milanov

Kariero operne pevke je začela 29. oktobra 1927 v ljubljanski Operi z vlogo Leonore v Verdijevem Trubadurju in tu do 1939 redno gostovala v številnih glavnih vlogah.

Istega leta je nastopila tudi v Zagrebu kot Margareta v operi Faust Charlesa Gounoda. V zagrebški Operi je začela redno nastopati v gledališki sezoni 1929/1930 in tu kot vodilna solistka ostala do leta 1936.

17. decembra 1937 je prvič nastopila v Metropolitanski operi. V New Yorku je bila s presledkom (1947−1951), ko je nastopala tudi v Scali do 1966, primadona Metropolitanske opere.

Kot operna in koncertna pevka je gostovala na številnih odrih po vsem svetu, v Ljubljani zadnjič l. 1950.

Po poroki z igralcem Predragom Milanovom je kot Zinka Milanov stopila v operno zgodovino kot ena najboljših pevk. Vrsto let je bila med vodilnimi umetniškimi poustvarjalkami Verdijevih junakinj.

Z velikim uspehom je nastopala v vseh večjih opernih hišah po svetu; pela je tudi pod taktirko Artura Toscaninija in drugih svetovno znanih dirigentov; z vlogami Aide, Tosce, Norme, Gioconde in Turandot si je pridobila svetovno slavo. Njen dramski sopran je bil eden najlepših glasov z velikim obsegom in izjemnimi pianissimi. V domovini je za svoje delo prejela nagrado Avnoja.

 

Vir: Wikipedija

Odpri mi kamrico

Prva in edina

Prva pesmarica s katero lahko melodije tudi poslušate in zraven zapojete.

KAKO POSLUŠAMO MELODIJO ?

Potrebujemo povezavo z Internetom in z vpisom ustrezne QR kode lahko melodijo takoj poslušamo.

S pomočjo QR kode imate neposreden dostop do vsake pesmi. QR kodo lahko z vašo mobilno napravo tudi skenirate in melodija vam bo takoj dostopna.

QR koda - Slovenske narodne pesmi

Pesmarica je lahko izvirno in privlačno darilo za vsakega ljubitelja Slovenskih narodnih pesmi.

Pesmarica je velikosti 148 x 210 mm ( format A5 ) in ima 72 strani, mehka vezava

Obišči spletno stran www.pesmarica.si

Naroči zdaj in prihrani 3 €

Cena pesmarice je 21,00 €, pri nakupu v naši novi spletni trgovini pa vam ponujamo popust v višini 3 € !

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino