Združuje nas želja, da naredimo nekaj ‘fletnega’

Na Festivalu Kamrica 2017, ki bo potekal 8. junija 2017 v Razkrižju, bo nastopila tudi skupina FLETNO iz Cerknice.

Glasbena skupina FLETNO deluje že 15. leto. Njen glavni namen je promocija slovenske ljudske glasbe, posegajo pa tudi po repertoarju drugih narodov.

 

Tokratni izbor pesmi za Festival Kamrica je nekaj posebnega v tem, da vam glasbeniki skušajo v štirih pesmih pokazati širok spekter svoje interpretacije ljudske glasbe. V njej ohranjajo osnovno melodijo in besedilo, ki pa ju obarvajo s sodobnimi, za poslušalca včasih tudi nepričakovanimi ritmi in solažami. S tem želijo občinstvu sporočiti, da je ljudska pesem nekaj živega, brezčasnega in odprtega za novo, nekaj, kar se prilagaja času in prostoru.

“Fletno smo skupina iz Cerknice, kjer že nekako po običaju živimo z naravo, tradicijo in dediščino. Majhni smo, povezani smo in združuje nas želja, da nam je ‘fletno’, da nekaj ‘fletnega’ in slovenskega naredimo še za naše otroke ter poslušalce,” je povedala Daša Joželj Kranjc, ki je vesela, da jih po več kot desetletju še vedno druži osnovna ideja skupine.

Poleg nje, ki poje, je v skupini še simpatičnih 6 ljubiteljev glasbe, in sicer: Barbara Mele – vokal, , Matjaž Žnidaršič – vokal, orglice, priredbe, Matjaž Tozon – lead kitara, priredbe, Krunoslav Križ – harmonika, Zoran Vajs – bas kitara ter Tine Horvat – tolkala. Glasbeniki ob predelavi ohranjajo bistvene značilnosti izvirnih pesmi, katerim dodajo aranžerske sestavine sodobnih ritmov. Slovensko ljudsko glasbo so v svoji priredbi prenesli že po celi Sloveniji,  Avstriji in Italiji. Nastopali so tudi na beograjski Skadarliji.

Njihova posebnost je, poleg narave glasbe etno rocka, ki jo tvorijo priredbe ljudskih pesmi s sodobnimi ritmi, tudi zanimiva zasedba. Kaj imajo skupnega? Ljubezen do glasbe. In ravno ta velika ljubezen jih je pripeljala do tega, da so kljub spremembam v zasedbi še vedno aktivni, polni vedno novih idej in prisotni na slovenski glasbeni etno sceni. “Ponosni smo, da smo v tem času uspeli že s tretjo ploščo in nas kot ‘fletne’ spoznavajo ljudje po Sloveniji in tudi že v tujini. Nam bo vedno ‘fletno’ skupaj z našo glasbo in upam, da našim poslušalcem ravno tako,” pove Daša.

Spletna stran: www.fletno.net 

Odpri mi kamrico

Prva in edina

Prva pesmarica s katero lahko melodije tudi poslušate in zraven zapojete.

KAKO POSLUŠAMO MELODIJO ?

Potrebujemo povezavo z Internetom in z vpisom ustrezne QR kode lahko melodijo takoj poslušamo.

S pomočjo QR kode imate neposreden dostop do vsake pesmi. QR kodo lahko z vašo mobilno napravo tudi skenirate in melodija vam bo takoj dostopna.

QR koda - Slovenske narodne pesmi

Pesmarica je lahko izvirno in privlačno darilo za vsakega ljubitelja Slovenskih narodnih pesmi.

Pesmarica je velikosti 148 x 210 mm ( format A5 ) in ima 72 strani, mehka vezava

Obišči spletno stran www.pesmarica.si

Naroči zdaj in prihrani 3 €

Cena pesmarice je 21,00 €, pri nakupu v naši novi spletni trgovini pa vam ponujamo popust v višini 3 € !

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino