Kdo izpolnjuje Mlade Pomurce ?

Na letošnjem Festivalu Kamrica na Razkrižju se bodo Mladi Pomurci predstavili z njihovo izvirno izvedbo slovenskih narodnih pesmi.

Člani ansambla  Tamara Duh, Iztok Dolamič, Mitja Kolarič in David Duh prihajajo iz pomurske regije in igrajo narodnozabavno, zabavno in tujo glasbo z namenom širjenja  veselega duha med poslušalci. 

 

 

Zibelka ansambla sega v december 2013, ko so se sestali mladi fantje in nekoliko kasneje še Tamara  z željo po prepevanju in skupnem ustvarjanju slovenskih domačih viž.

Posebnost Mladih Pomurcev je štiriglasno petje in klavirska harmonika, kar je v tej kombinaciji mogoče novost na narodno-zabavni sceni. Imajo poseben, svojevrsten zven, redko pa tudi srečamo punco z bas kitaro.

Njihov repertoar igranja je zelo raznovrsten. Večinoma izvajajo slovensko narodnozabavno glasbo in ljudske pesmi naših babic in dedkov. Za popestritev dodajo še kakšne znane dalmatinske oz. tuje pesmi. Navdih za izvajanje te zvrsti so nekateri dobili že v otroštvu od prepevanja starih staršev, medtem, ko so se drugi člani s to zvrstjo spoznali, mogoče malo kasneje, preko mnogoštevilnih ansamblov oz. skupin na narodnozabavni sceni.

V lanskem letu so na 29. festivalu v Cerkvenjaku osvojili kar 4 nagrade in s tem postali absolutni zmagovalci festivala.

Nastopajo na veselicah, porokah, raznih obletnicah in drugih praznovanjih, kulturnih prireditvah… Kot izvrstni pevci velikokrat nastopajo tudi a capella.

Odpri mi kamrico

Prva in edina

Prva pesmarica s katero lahko melodije tudi poslušate in zraven zapojete.

KAKO POSLUŠAMO MELODIJO ?

Potrebujemo povezavo z Internetom in z vpisom ustrezne QR kode lahko melodijo takoj poslušamo.

S pomočjo QR kode imate neposreden dostop do vsake pesmi. QR kodo lahko z vašo mobilno napravo tudi skenirate in melodija vam bo takoj dostopna.

QR koda - Slovenske narodne pesmi

Pesmarica je lahko izvirno in privlačno darilo za vsakega ljubitelja Slovenskih narodnih pesmi.

Pesmarica je velikosti 148 x 210 mm ( format A5 ) in ima 72 strani, mehka vezava

Obišči spletno stran www.pesmarica.si

Naroči zdaj in prihrani 3 €

Cena pesmarice je 21,00 €, pri nakupu v naši novi spletni trgovini pa vam ponujamo popust v višini 3 € !

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino