MePZ Divača

MePZ Divača sestavlja štirideset pevk in pevcev iz širše okolice Divače, Sežane, Vrem in Brkinov. Z neumorno ljubeznijo do petja vzdržujemo 110-letno tradicijo pevskega zbora.

MePZ Divača

V vseh teh letih smo se na več kot 450-ih nastopih doma in v tujini poslušalcem predstavili s svojo značilno pevsko govorico, združeno s Krasom in njegovo burjo.

Naši koncerti se največkrat odvijajo v domačem kraju in okolici, kakor tudi v različnih krajih po Sloveniji. Uspešno smo gostovali tudi v Italiji, kjer smo kot prvi slovenski zbor prepevali v Lateranski katedrali Sv. Ivana v Rimu. Pesem smo ponesli tudi na Madžarsko, Češko in Hrvaško. Nastopali smo tudi v tržaškem zamejsvu in pri rojakih v Porabju.

Naš zbor sodeluje z zamejskim Mešanim pevskim zborom Primorsko iz Mačkolj, Mešanim pevskim zborom Tomos-Maestral Koper, MePZ Adriatic Hrvatini in LPZ Dekani. Prav tako smo navezali stike tudi z moškim zborom iz Zagorja ob Savi in Moškim zborom iz Rogaške Slatine. Ob praznovanju naše 110. obletnice smo v goste povabili mešani pevski zbor Zvon iz Šmartnega pri Litiji in tamkajšnji tamburaški orkester.

Sedmo leto, kot pobudniki in soorganizatorji, sodelujemo v projektu VOX MAGNA, v katerem je združenih več primorskih zborov. Božični koncert smo predstavili v koprski in piranski cerkvi, na Češkem v Plečnikovi katedrali v Pragi ter v cerkvi Sv. Marije Magdalene v Bazovici.

Vsako leto sodelujemo na množično obiskanem novoletnem koncertu, ki ga prireja pihalni orkester Divača. Le božični koncert leta 2003 smo sami priredili v divaški cervki. Redno sodelujemo tudi na reviji Primorska poje. Letos smo se predstavili že 27-ič. Nastopali smo še na Sveti gori, v Vremskem Britofu, Ilirski Bistrici, Sežani, Lipici, Senožečah in Križevcih.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino