Rosana Peršolja

Rosana Peršolja je  po končani nižji glasbeni šoli v Novi Gorici svoje pevsko znanje izpopolnjevala na konzervatoriju v Benetkah ter na različnih  seminarjih doma in v tujini. Vendar pa je ob vsej obilici klasičnih del pogrešala  tiste lepe slovenske ljudske pesmi katere je z mamo in babico že v zgodnjem otroštvu tako rada prepevala.

Rosana Peršolja

Splet okoliščin je botroval k temu je na neki zabavi na pobudo prisotnih ob spremljavi Andreja Plesničarja  na diatonični harmoniki zapela Kje so tiste stezice. Andrej Plesničar ki je bolj  poznan kot harmonikaš zdaj že razpadlega narodnozabavnega ansambla Vrtnica je po uspelem prvem nastopu z  veseljem sprejel iziv o skupnem sodelovanju.

Leta 2003 je tako pri založbi kaset in plošč RTV Slovenija izšla zgoščenka slovenskih ljudskih pesmi KJE SO MOJE ROŽICE. Na zgoščenki poleg Andreja Plesničarja sodeluje še Eva Šfiligoj na klasični kitari. Oba glasbenika sta tudi avtorja aranžmajev za vseh 12 ljudskih pesmi.

Zadnja leta nastopata z Andrejem  kar sama in ravno v tem času pripravljata novo zgoščenko na kateri pa bodo poleg slovenskih ljudskih predstavljene tudi pesmi Simona Gregorčiča,  Antona Martina Slomška in še koga. Pesmi izbirata po občutku in odzivu publike ko ji pesem predstavita. Velikokrat pa pesem pripravita prav na željo poslušalcev.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino