Romana Krajnčan

Glasbenico Romano Krajnčan glasba spremlja vse življenje. Že v rosnih letih je s kitaro in petjem sodelovala na mnogih prireditvah v rojstnem Tržiču. V glasbeni šoli je igrala klavir in kitaro, a se je zaradi ljubezni do petja usmerila v študij solo petja (pri prof. Nadi Žgur in prof. Sabiri Hajdarovič). 

Romana Krajnčan

Kot vokalistka je sodelovala v različnih zasedbah in nastopala na mnogih festivalih. Kasneje se je v sodelovanju z možem, prav tako glasbenikom, skladateljem in dirigentom Lojzetom Krajnčanom, posvetila glasbi za otroke ter doslej izdala 11 kaset in zgoščenk, pripravila štiri mjuzikle (TV musical JUPIJE in gledališki musical MI SE NE DAMO v sodelovanju s koreografko Mojco Horvat in njenimi plesalci, glasbeno plesno predstavo STRAŠNOFLETNA v sodelovanju z Andrejem Rozmanom Rozo in Plesnim klubom Miki ter GREMO SKUPAJ).

Izdala je knjige Murenčki ( založba Mladinska knjiga) , Šola za klovne (založba Morfem) ter zveščič Poj z menoj, ki je prirejen za zbore (založba Astrum)

Za svoje delo je prejela veliko glasbenih nagrad, cenjena je tako pri pedagogih, strokovnih krogih in starših – otroci pa so jo tako ali tako vzeli za svojo.

Romana Krajnčan se v zadnjem času posveča slovenskim šansonom, pred kratkim (maja 2008) je izdala že svoj drugi album z naslovom Vonj po ljubezni.

Obiščite spletno stran Romane Krajnčan na naslovu: www.romanakr.com

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino