Nina Kompare Volasko

Nina Kompare Volasko je s študijem petja začela v razredu Marcosa Bajuka na SGBŠ v Ljubljani, kjer je diplomirala leta 1999 in bila leta 2000 dobitnica Škerjančeve nagrade. Študij je nadaljevala v razredu Maureen Brathwaite na Birmingham Conservatoire v Veliki Britaniji, kjer je bila finalistka BC Singing Prize in zmagovalka Cecil Drew Oratorio Prize.

Nina Kompare Volasko

S podporo Ministrstva za kulturo RS, Ustanove Gallus in Birmingham Conservatoire je na Birmingham Conservatoire z odliko diplomirala leta 2002 in leta 2004 zaključila magistrski študija na Kraljevem konservatoriju v Bruslju, v razredu Lene Lootens.

Izpopolnjevala se je na mojstrskih tečajih K. Widmerja, J. Streetsa, Delle Jones, R.Millerja, C. Ritterja, B. Schlick in U. Reinemanna.

Nina je zaključila tudi študij na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in je diplomirana anglistka in profesorica latinščine.

Kot recitalistka, koncertna pevka in članica različnih komornih sestavov Nina Kompare Volasko veliko nastopa na domačih in tujih odrih ter vodi pevske seminarje doma in v tujini.

Od leta 2004 poučuje predmet petje na GŠ Logatec in Gimnaziji Koper.

Več o Nini .:

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino