Daniel Artiček – Dane

Daniel Artiček - Dane je slovenski kantavtor imenovan tudi “pesnik miru in vključevanja”. Poznan je po svojih aktualnih, čustvenih, intimnih in pogosto šegavih pesmih v slovenskem jeziku, ki ustvarijo ozračje mirnosti, napolnjeno s čustvi in energijo. Artiček je zagotovo izjema med kantavtorji kajti svojo pot poeta miru in šansonjerja je začel v letu 2015 v 51 letu in v tem kratkem času razvil svoj lasten, prepoznaven slog popevčic ali »šansončkov«.

Daniel Artiček – Dane

Popevčice, šansončki

Daniel Artiček-Dane je slovenski publiki poznan kot avtor in pevec slovenskih pesmi, ki imajo poseben učinek – pomirijo in sprostijo, a ga publika doživi le ob popolni pozornosti. Njegove pesmi so šegave osebne refleksije običajnih čustvenih stanj in vsakodnevnega dogajanja, kot so ljubezen, sovraštvo in vsega, kar je vmes. Obenem pa je globoko osredotočen na dandanes nepriljubljene in prezrte teme kot so osebne vrline; poštenje, resnica, dobronamernost, sočutje, razumevanje, obzirnost, sprejemanje, itd. Dane poje tudi o življenjskih radostih, kjer subtilno vključuje tudi dejavnike osebnega ravnovesja in duhovne širine. Vedno piše z vidika slehernika in pesmi so polne opisov vsakdanjih naporov za preživetje, medosebnih odnosov in odnosov med spoloma, s skritimi namigi kako bi lahko ti bili boljši. Zelo ga zanima človeški značaj in iskanje načinov kako ga izboljšati na osebni ravni, pri čemer sebe uporablja kot model v uspešnih pa tudi kot pravi sam – redkih uspešnih situacijah.

Artiček vse to vplete v kar najobičajnejše osebne zgodbe, ki osvetljujejo strahove v življenju običajnih ljudi. Običajno tudi vključi namig kako je moč preseči svoje omejitve in postati boljša oseba ali vsaj kako sprejeti samega sebe in biti s tem zadovoljen ali celo srečen.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino